Verstopping in uw regenpijp? Hierdoor gebeurt dit nooit meer!

De regenpijp hoort het hemelwater goed te begeleiden uit uw dakgoot. Helaas komt het vaak voor dat de stroming van het water naar de regenpijp bellemerd wordt door bladeren en dakgoot verstopt is. Als de regen dan met bakken uit de hemel komt vallen stroomt de dakgoot over en kunt u last krijgen van grote plassen voor uw deur doordat het water niet wordt geleid naar een riool of afvoer put. In dit artikel leest u hoe u verstoppingen in de dakgoot goedkoop tegen kunt gaan.

De oplossing

Een bladvanger is de oplossing voor de verstopping in uw dakgoot. Een bladvanger is simpel te plaatsen in uw gehele dakgoot. Doordat een bladvanger bol loopt, kunnen bladeren die op/in uw dakgoot dreigen te komen niet blijven liggen. Het rooster van een bladvanger bestaat uit kleine gaatjes, waardoor alleen het water door de dakgoot in komt. Naast de gootdrain kunt u ook nog gebruik maken van een boldraadrooster. Deze houdt ook de bladeren tegen, maar alleen bij de ingang van de regenpijp. Hierdoor kan het zo zijn dat er een ophoping van bladeren komt bij het boldraadrooster en zal u af en toe de bladeren rondom deze bladvanger weg moeten halen. Beide soorten bladvangers zijn relatief goedkoop. Voor €20,- +/- bent u van uw verstopping in de dakgoot af.

Andere verstopping? Schakel een loodgieter in

Voor een verstopping in de dakgoot die u niet kan verhelpen of een andere verstopping in of rondom uw huis, neemt u contact op met een professioneel loodgietersbedrijf. Een loodgieter kan uw verstopping, in bijvoorbeeld uw afvoer- of waterleiding snel verhelpen.

http://www.samloodgieterleiden.nl/