Personenvervoer met drones

Het huidige personenvervoer gaat met de auti, de trein, of met het vliegtuig. Onze technologie heeft zich sterk ontwikkeld de afgelopen eeuw en we beschikken over snelle en effectieve methoden om onszelf van plek A naar plek B te transporteren. Maar de evolutie en innovatie staat nooit stil. Wat is het voertuig van de 21e eeuw?

Drones

Het antwoord lijkt te zijn: de drone. Science fiction schrijvers dachten voorheen aan hoovercraft, of ruimteschipachtige voertuigen. Maar de laatste jaren heeft de drone een ongekende technologische ontwikkeling doorgemaakt. Deze vliegende machines zijn van speelgoedje getransfoormeerd in vliegende camera’s en zelfs wapens. 

De volgende stap

De volgende stap lijkt echter te zijn om mensen te vervoeren. Het is namelijk niet heel complex om een grote variant te bouwen waar een persoon gemakkelijk in kan zitten. De vraag rest dan natuurlijk hoe lang dit nog gaat duren. Dit is een vraag die we niet kunnen beantwoorden, maar het lijkt binnen tien jaar mogelijk te zijn.

Op drone sites zoals Drone123 kunnen we de huidige ontwikkelingen op de voet volgen. Het is dan ook verwonderlijk om te lezen in wat voor een hoog tempo deze plaatsvinden.

Hoe lang het nog duurt voordat we in een drone naar kantoor gaan? Alleen de tijd zal het leren.