Palletboxen: Kostenbesparend, efficiënt en extra veilig

Bent u op zoek naar een veilig en efficiënter alternatief voor de pallets? Palletboxen bieden u veel grote voordelen ten opzichte van de pallet, voornamelijk met het oog op veilige opslag van uw producten en efficiëntere omgang met de aanwezige ruimtes. Deze efficiëntie zorgt ook nog eens voor een flinke kostenbesparing voor uw bedrijf. Wat wilt u nog meer? De palletboxen zijn al met al een totaaloplossing voor de opslag en vervoer van uw producten. Welke voordelen komen er bij palletboxen kijken?

Kostenbesparing door efficiëntie

Waarom zijn de palletboxen zo efficiënt? Dat komt door de opzetwanden bij palletboxen in combinatie met een deksel. De opzetwanden omringen uw product optimaal, terwijl de deksel op een zodanige manier uw product afsluit, dat de palletboxen op elkaar te stapelen zijn. Zo gaat u beter om met de aanwezige ruimte, zowel in uw bedrijfspand als in het laadruim van vrachtwagens. Dit is de reden dat kosten worden bespaard ten opzichte van de gebruikelijke pallets. Pallets kunnen niet worden gestapeld en laten dus ruimte over die niet meer in te vullen is. Vooral met het oog op grootschalige transport bieden palletboxen daarom grote voordelen.

Extra veilig

De palletboxen hebben dus vier opzetwanden, afhankelijk van de situatie uit- en inklapbaar. Zo kunt u producten gemakkelijk op de bodem van de palletboxen laden, om ze daarna veilig te laten omringen door vier wanden. Uw product loopt zo onderweg minder risico op beschadigingen als gevolg van het verschuiven of vallen van uw product. Er zijn ook nog eens verschillende afmetingen van de opzetwanden, waardoor er voor veel producten een oplossing op maat te vinden is.

Materiaal

Net als bij de gebruikelijke pallets, zijn ook de palletboxen gemaakt van verschillende materialen. Doorgaans kunt u kiezen tussen hout, kunststof of staal. Kunststof, staal en hout bieden allen prima bescherming voor uw producten en zijn in verschillende varianten verkrijgbaar. Voor uw bedrijf is er altijd een palletbox op maat.