Met een houten picknicktafel geniet je van de buitenlucht

We houden allemaal van buiten eten, aan een houten picknicktafel bijvoorbeeld. Voor de liefhebber is er via www.houtenpicknicktafelkopen.nl keuze genoeg. Sommige mensen zullen juist willen genieten van het buitenleven aan een wat meer formele eettafel, anderen geven weer de voorkeur aan een meer informele ervaring. Maar er is altijd behoefte aan dat moment dat het tijd is om de zelfgemaakte drankjes te drinken en broodjes en snacks te verorberen aan een picknicktafel.

Hoe kies je de perfecte houten picknicktafel?

De vraag is, met zoveel keus, hoe kies je dan toch de perfecte houten picknicktafel voor jou en je gezin? In dit blog deel ik graag wat tips over wat eventueel voor jou de perfecte picknicktafel is voor elk type buitenruimte. Want van een picknicktafel op een kleine patio voor een alleenstaand persoon wordt andere eisen gesteld dan aan een tafel voor een groot gezin met kleine kinderen.

Kies het juiste materiaal voor je picknicktafel

Een van de belangrijkste overwegingen voor je picknicktafel, is waar moet deze uit bestaan? Loofhout, naaldhout, metaal met poeder- en kunststofcoating, aluminium en zelfs beton zijn opties om te onderzoeken.

Een houten picknicktafel op gras

Bij het kiezen van de juiste materialen voor een picknicktafel is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren zoals:

  • Duurzaamheid – hoe goed gaat de picknicktafel mee als deze buiten staat?

  • Onderhoud – hoe gemakkelijk is de picknicktafel te onderhouden?

  • Uiterlijk – hoe zal de picknicktafel er na verloop van tijd uitzien?

  • Oppervlakken – hoe goed zullen de oppervlakken bestand zijn tegen eten en drinken?

  • Comfort – hoe comfortabel en luxueus zal de picknicktafel zijn?

  • Gewicht – hoe gemakkelijk is het om de picknicktafel te verplaatsen

  • Prijs – hoeveel waar voor uw geld krijg je van de picknicktafel?

De professionals achter eerder genoemde website, kunnen je prima hierin adviseren.

Meer over de hardhouten picknicktafel

Hardhouten picknicktafels zullen meestal op een semi regelmatige basis moeten worden gelakt. Hardhouten picknicktafels zijn beter bestand tegen de elementen.

Hardhouten picknicktafels zijn zwaar en zullen vrij moeilijk te verplaatsen zijn. Hardhout is een matig dure keuze als materiaal voor picknicktafels.