Klachtenafhandeling bij private lease van XLEasy

De lage leasekosten en heldere voorwaarden bij private lease van XLEasy

XLEasy scoort keer-op-keer hoog bij consumentenonderzoek over private lease. Dat komt door onze lage leasekosten en heldere voorwaarden. Die lage leasekosten zijn het gevolg van de scherpe afspraken die we hebben met onze leveranciers en door onze lage overheadkosten. En met onze heldere voorwaarden voorkomen we juridisch gehakketak, en weet u precies wat u van ons kunt verwachten. Daarom heeft XLEasy zich als een van de eerste leasemaatschappijen aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. Dit keurmerk is een initiatief van een aantal leasemaatschappijen, waaronder XLEasy, en de Consumentenbond. Een van de belangrijkste bepalingen van het Keurmerk Private Lease gaat over de klachtenregeling.

Heeft u een klacht over XLeasy?

Bij XLEasy vinden we dat we klachten zoveel mogelijk moeten voorkomen. Dat doen we door onze klanten zo persoonlijke mogelijk te benaderen en voortdurend uit te leggen waarom we iets doen. Niettemin is het altijd mogelijk dat u een klacht heeft over ons of over een van onze medewerkers en dat we daar niet uit komen. Ook niet na een gesprek met een kop koffie. In dat geval kunt u uw klacht indienen bij de Geschillencommissie die onafhankelijk uw klacht zal beoordelen. Het oordeel van de Geschillencommissie zal door XLEasy altijd worden overgenomen. Daarop kunt u vertrouwen.

De klant staat centraal bij XLEasy

Centraal in de werkwijze van XLEasy staat u, onze klant. Door goed te luisteren naar wat onze klanten willen, verbeteren we continu onze dienstverlening. Dus als u een keer een opmerking of een klacht heeft, schroom dan niet en neem contact met ons op. Zo houdt u ons scherp. Wilt u meer weten over XLEasy? Bekijk dan onze website. U kunt natuurlijk ook langskomen, we nemen graag even de tijd om uw vragen te beantwoorden.