Infrarood thermometer voor transport

Eén van de belangrijkste punten binnen de richtlijnen van HACCP, BRC en IFS is het meten en registreren van temperatuur. Een infrarood thermometer voor transport is voor bedrijven, die zich bezig houden met voedseldistributie, een gebruikelijk meetinstrument om ingangscontroles uit te voeren. Vooral omdat de regels zijn versoepeld kan een infrarood thermometer eenvoudig ingezet worden voor snelle, contactloze metingen. De infrarood thermometer maakt het makkelijk om de temperatuurregistratie van inkomende goederen uit te voeren. 

Ebro infrarood thermometer

Om veilig voedsel te kunnen produceren en op te leveren zijn voor het o.a. het transporteren en distribueren van levensmiddelen betrouwbare infrarood thermometers nodig. Die geleverd worden met een fabrieksijkcertificaat en die elk jaar gekalibreerd worden.

De Ebro infrarood thermometer biedt uitkomst. De TFI modellen van Ebro hebben een groot meetbereik tot wel 550°C met een nauwkeurigheid van ±1,5°C of 1,5% en wordt geleverd met fabrieksijkcertificaat.

Hoe moet gemeten worden met een infrarood thermometer?

Hoewel de regels zijn versoepeld is het belangrijk om te weten hoe er gemeten dient te worden met een infrarood thermometer. Het principe is anders dan bij een meting met een insteekthermometer. Meet het oppervlakte met een minimale afstand tussen de 3 en 10 cm. Zorg bovendien dat er geen vuil op lens zit. Verwijder dit eventueel voorzicht met een doek. Voordat u begint te meten in een warme of koude ruimte is het belangrijk om de infrarood thermometer de tijd te gunnen zich aan te passen aan de omgeving. Leg de meting vast zodra de waarde in het display stabiel is.

Kan een infrarood thermometer gekalibreerd worden?

Ja een infrarood thermometer kan eenvoudig gekalibreerd worden. Net zoals bij de insteekthermometer kan een infrarood thermometer gecontroleerd worden. Een extern, erkend bedrijf kan het instrument kalibreren op bijvoorbeeld 3 punten:0°C, 120°C en -20°C. Na afronding van de kalibratie wordt het meetinstrument voorzien van een ISO-kalibratiecertificaat. Bij controles kan aangetoond worden dat het meetinstrument gekalibreerd is en bijdraagt het borgen van voedselveiligheid.

Zoekt u een infrarood thermometer met insteekvoeler?

Wilt u behalve inspecties op inkomende goederen ook insteekmetingen kunnen uitvoeren? Dan is de Ebro TLC730 voedselthermometer een uiterst geschikt meetinstrument. De thermometer heeft zowel een infrarood optiek als een inklapbare voeler. Behalve voor transport, kan dit meetinstrument ook uitstekend ingezet worden voor temperatuurregistratie in keukens en koelcellen.

https://webshop.gullimex.com/nl-NL/Webshop/Producten/Transport/Infrarood-thermometer.aspx