Hoe kies je je lesauto als rijschool?

Als autorijschool in Den Haag kan je niet zomaar beginnen met het geven van lessen in een willekeurige auto. Er staan bepaalde eisen op het gebruik van een lesauto. Dit is per wet vastgelegd en elke rijschool moet zich hieraan houden. In dit stuk zullen wij ingaan op de financiering en enkele tips bij het aankleden van de auto.

Mensen die op zoek gaan naar een dienstverlener inzake het halen van een rijbewijs kijken in eerste instantie naar de mogelijkheden. Zijn de roosters flexibel, kan je een spoedcursus afnemen, is er hulpmateriaal beschikbaar voor de theorie en hoe veel kosten de lessen? Daarnaast kijkt men ook naar de lesauto die gebruikt wordt.

Kopen, leasen of huren?

Voor de aanschaf van een lesauto kan heb je als rijschool meerdere opties. Kopen, leasen of huren zijn de voornaamsten. Elk met z’n eigen voor- en nadelen. Het vaakst kiest men voor het aanschaffen van een lesauto op basis van kopen. Dit is vooral omdat dit voertuig naast de lessen ook voor privé doeleinden gebruikt kan worden. Bovendien is het nog steeds bruikbaar wanneer u besluit deze auto niet meer te gebruiken voor de autorijschool in Den Haag.

Leasen en huren komen dichtbij wat betreft manier van aanschaf, toch valt er binnen de financiële aspecten een aantal verschillen te benadrukken. Met name de afspraak wie de eigenaar is of waar er wel niet sprake is van fiscale bijtellingen. Leasen is aantrekkelijker voor diegenen die van plan zijn de lesauto te kopen voor een relatief lage prijs ná afloop van het termijn. Terwijl huren voor de rijscholen is die snel willen kunnen wisselen van wagen.

Verplichtingen en raad

Een autorijschool in Den Haag wordt verplicht op grond van de wet om met een auto de diensten te leveren waarbij duidelijk sprake is van een leerling. Dit gebeurt door een ‘L’ bovenop het dak te plaatsen, duidelijk zichtbaar voor alle verkeersbetrokkenen er omheen.

Er moeten twee bedieningen zijn. De rijinstructeur moet kunnen remmen en schakelen in de passagiersstoel. Een heads-up display voor de snelheid is niet verplicht maar wel aan te raden. Het in huis hebben van winterbanden is verplicht, maar hoeven niet actief gebruikt te worden. Wees dus goed op de hoogte hoe je je lesauto kiest als rijschool!

 

https://www.gulrijopleidingen.nl/