Geen bedrijf kan zonder toegangscontrole

Het controleren van de toegang in bedrijven is iets waar bedrijven echt niet zonder kunnen. Toegangscontrolesystemen zijn in een maatschappij waar inmiddels camera’s en alarmen overal zijn ingezet, het voornaamste dat nog ontbreekt in de beveiliging van bedrijven. Het is een zwakke schakel waar steeds meer inbrekers van gebruik maken. Wanneer er een diefstal plaatsvindt onder uw neus, omdat u geen toegangscontrole heeft ingezet, dan is dit het zuurste wat u kan overkomen. Voorkom dit dan ook en zet toegangscontrole in; zowel bij de voordeur van uw bedrijf, als intern. Ook al kunt u uw personeel doorgaans vertrouwen, sommige delen van het gebouw zijn toch echt niet voor iedereen bestemd.

 

Gevolgen afwezigheid toegangscontrole

Wanneer er geen toegangscontrole aanwezig is loopt u en uw bedrijf veel risico. Er zijn twee opties; er is geen extern toegangscontrolesysteem of er is geen toegangscontrole. In het eerste geval kan er zomaar een vreemde uw bedrijf binnen. Dit houdt in dat er gegevens, maar ook fysieke spullen geriskeerd worden om uit te lekken of meegenomen te worden. Dit kan u veel geld kosten. Daarnaast kan er intern ook iets mis gaan. Uw personeel moet immers niet overal komen. Vooral in banken en ziekenhuizen wordt er al aan interne toegangscontrole gedaan, maar in elk bedrijf zou dit zeker op zijn plek zijn om diefstal of inbraak tegen te gaan.

 

Soorten toegangscontrole buiten en binnen

Buiten is de meest gebruikte vorm van toegangscontrole de passcanner of chip scanner. Hierbij krijgt elke werknemer een eigen chip of pas, die ervoor dient om gescand te worden, alvorens deze wordt binnengelaten. Hierbij kan ook direct in de gaten gehouden worden hoe laat elk personeelslid binnenkomt.

Voor interne toegangscontrole worden er veel meer mogelijke toegangscontrolesystemen op grote schaal ingezet. Ook de chip toegangscontrole is hier erg belangrijk. Met dezelfde pas of chip kan een medewerker namelijk toegang krijgen of geweigerd worden. Daarnaast is de ouderwetse toegangscode nog erg populair en zijn er scanners al zoals de vingerafdrukscanner, irisscanner en gezichtsscanner steeds vaker in gebruik voor zwaarder beveiligde ruimtes.

Wilt u meer informatie over een of meerdere toegangscontrolesystemen voor uw bedrijf? Ga nu naar Arend Beveiliging en beslis zelf, óf laat u adviseren door een van de experts!

 

https://arendbeveiliging.nl/