Ebro thermometer

Ebro thermometers worden veel gebruikt in de transport en zijn uiterst geschikt voor tijdens transport bij inspectie van inkomende goederen en ladingen. Zowel de eenvoudige insteekthermometer als de infrarood thermometer. Veel distributeurs van voedingsmiddelen gebruiken deze meetinstrumenten om voor het verplichte onderdeel meten en registreren een sluitende registratie aan te leveren aan keuringsinstantie, om zodoende aanspraak te kunnen blijven maken op certificeringen van o.a. HACCP, BRC, GDP, IFS enz. Een HACCP thermometer is één van de instrumenten die gebruikt worden om de voedselveiligheid te kunnen garanderen bij het bereiden, in- en terugkoelen, bewaren, transporteren en distribueren van levensmiddelen.

Ebro thermometer kalibreren

Eén van de voorwaarden van de richtlijnen zoals HACCP is dat de Ebro thermometer is voorzien van een ISO kalibratiecertificaat. Daarvoor is het essentieel om de thermometer elk jaar te laten kalibreren. Dit is zelfstandig uit te voeren, maar wenselijk is dat dit gebeurd door een erkend bedrijf. De kalibratie wordt dan uitgevoerd op drie kalibratiepunten, in plaats van twee. De kalibratie wordt uitgevoerd bij de temperatuur -20°, 0°C e 120°C.

Met een gekalibreerde thermometer van Ebro waarborgt u de voedselveiligheid en stelt u in staat om te werken volgens uw hygiënecode en HACCP plan. Het handmatig meten en registreren van temperatuur van bijvoorbeeld inkomende goederen is echter een klein onderdeel van de richtlijnen voor temperatuurregistratie binnen de transport.

Ebro themomerter versus temperatuur monitoring systeem

Om de gehele temperatuurketen van uw bedrijf te bewaken wilt u 24/7 controle hebben. Dit is natuurlijk niet mogelijk met enkel een Ebro thermometer. U wilt het temperatuurgedrag continu monitoren om zodoende tijdig in te kunnen grijpen indien nodig.

U kunt kiezen voor een handzame temperatuurlogger die na een meting eenvoudig is uit te lezen op de PC. Kiest u voor geautomatiseerd systeem is het mogelijk te kiezen voor een temperatuurmonitoring systeem zoals TempWeb of Euroscan. Met deze systemen is het mogelijk om 24/7 alle temperatuurgegevens real-time in een online omgeving op te slaan, waarmee het bovendien mogelijk is om de analyses altijd en overal online in te zien. Met beide systemen is het mogelijk om het temperatuurgedrag voor zowel warehousing en transport volledig te beheersen, zodat alle levensmiddelen in de cold chain gewaarborgd zijn.

https://webshop.gullimex.com/nl-NL/Webshop/Producten/Transport/HACCP-thermometer.aspx