Deze bestemmingen mogen niet ontbreken bij een bezoek aan Kaapstad

Ga je op reis naar het altijd bruisende Kaapstad? De hoofdstad van Zuid-Afrika is steeds meer in trek bij veel Westerlingen, en ieder jaar gaan er weer velen op een stedentrip.

Wat kun je allemaal in Kaapstad doen, en welke bestemming mogen niet ontbreken? In dit artikel bespreken we drie toffe toeristische locaties in Kaapstad.

1. Robbeneiland

Net buiten Kaapstad ligt het bekende eiland waar de Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela jarenlang heeft vastgezeten. Negentien jaar om precies te zijn! Je kunt tegenwoordig dit eiland bezoeken door hier vanaf de kust van Kaapstad met een boot naartoe te varen. Je krijgt een tour in de gevangenis en uitleg van een gids. Een bezoekje aan Robbeneiland is ideaal als je de stadse drukte even een dagje wilt ontvluchten.

2. Lion’s Head

De Tafelberg mag dan de meest bekende berg zijn van Kaapstad, vlak daarnaast ligt de Lion’s Head. Ook hier heb je werkelijk een geweldig uitzicht over de Atlantische oceaan en de stad. Zeker een bezoekje waard en vergeet niet om je fotocamera mee te nemen.

3.  Tafelberg

We noemden hem al eerder bij punt 2, de Tafelberg is misschien wel de meest populaire bezienswaardigheid van Zuid-Afrika. De berg is bijna 1100 meter hoog en je kunt de top bereiken met een stevig hike. Dit duurt een kleine drie uur. Als je eenmaal bovenaan de berg bent gekomen zul je beloond worden met een schitterend uitzicht over de gehele stad, de nabijgelegen meren en de kusten van Kaapstad.

Eventueel kun je ook met de kabelbaan naar boven komen. Lang niet zo avontuurlijk natuurlijk!