De voor- en nadelen van een elektrische scooter

Aan alles zitten voor- en nadelen, zo ook aan een elektrische scooter. Deze scooter is de laatste tijd zeer gewild en wordt steeds populairder. Want elektrisch rijden is natuurlijk goed voor het milieu én voor je beurs. Het is een fijne manier om van A naar B te komen. Een scooter die op elektriciteit rijdt is een enorme vooruitgang, letterlijk en figuurlijk. Daarnaast is er op dit transportmiddel geen sprake van een ronkende motor, waardoor de herrie achterwege blijft.

Nadelen

Ik begin voor de verandering eens direct met de nadelen van een elektrische scooter, dan hebben we die maar gehad. Een van de nadelen van dit type scooter is de actieradius. Deze is bij een elektrische scooter kleiner. Het vervangen van de accu kost je ook geld. Maar gezien over de hele levensduur van de scooter, vallen deze extra kosten toch wel weer mee. Je kunt deze kosten afzetten tegen de kosten voor onderhoud om de zoveel kilometer die je weer bij een scooter hebt die op benzine rijdt. Dus al met al niet echt een enorm nadeel. En dan zijn we alweer aangekomen bij de voordelen van een elektrische scooter.

Accu opladen

Een elektrische scooter verbruikt natuurlijk geen benzine. Dit vervoermiddel heeft voldoende aan elektriciteit die wordt opgeslagen in een accu. De scooters van Polderscooter worden allemaal geleverd met een acculader zodat de accu opgeladen kan worden. In het begin kan het best raar zijn om te bedenken dat je de brandstof voor je scooter gewoon vanuit thuis kunt aanvullen en niet steeds naar een tankstation hoeft te gaan. Maar gemak went snel waardoor je je erg verwend kunt voelen.

Voordelen

Een elektrische scooter hoeft hoef je niet te starten, hij is altijd klaar om ermee weg te rijden. Dus je hebt geen last meer van startproblemen. Behalve als je gast geeft, dan valt de motor uit. Het is even wennen, maar ook hier geldt weer, gemak dient de mens en je went er snel aan. Een elektrische scooter kent ook geen stationair toerental, waardoor je in stilstand geen brandstof verbruikt. Wat weer heel fijn is in een land waar het lijkt dat je bij elk verkeerslicht stil moet staan.

Doordat er veel minder bewegende delen zitten aan een elektrische scooter, heeft deze ook een grotere betrouwbaarheid. Hij heeft ook geen onderhoud. Weer een meevaller voor je beurs.

Tot nu toe is benzine nog altijd vele malen duurder dan elektriciteit. Dus tel uit je winst.

Ga snel naar Polderscooter voor de scooter van je dromen.