Advertentiesite versus Autoveiling

Veel mensen die auto rijden hebben vast wel eens gehoord van de autoveiling. Tegenwoordig zie je zelfs reclame op Youtube, TV, en hoor je het op de radio. Is dit beter dan de traditionele advertentiesite die we allemaal gewend zijn? Je leest het in dit artikel!

 

Wat is een autoveiling

Een autoveiling is een plek waar je autobedrijven kunt laten bieden op je auto. Alleen wanneer je akkoord gaat met het hoogste bod, dan verkoop je de auto. Je mag er dus rustig over nadenken. Je auto verkopen doe je dus aan een bedrijf. De meeste veilingen hebben alleen RDW erkende autobedrijven in hun portfolio zitten waardoor je veilig de auto kunt verkopen, en dat de auto ook direct wordt overgeschreven. Het vrijwaringsbewijs ontvang je dus ter plaatse.

Voordelen van een veiling

Zoals je net hebt kunnen lezen kun je via de autoveiling veilig je auto verkopen aan een RDW erkend autobedrijf. De kans dat het bedrijf verhaal komt halen wanneer er een technisch mankement opduikt is nihil. Dit is bij de advertentiesite juist het nadeel, want de koper kan verhaal komen halen. Wanneer je net een nieuwe auto hebt gekocht met dat geld, dan komt dat niet zo goed uit natuurlijk.

 

Een ander groot voordeel van een autoveiling is dat je de auto in doorgaans 1 dag kunt verkopen. Ze beschikken namelijk over een groot netwerk waar honderden, en soms wel duizenden autobedrijven actief zijn. Super snel verkopen dus.

 

Zelfs kapotte auto’s kun je via deze weg makkelijk verkopen.

 

Nadelen van een veiling

Waar voordelen zijn, zijn ook nadelen te vinden, en dat is met de veiling ook het geval. De autoveiling is dan wel lekker snel, maar ze geven je niet altijd de hoofdprijs voor de auto terug. Wanneer je je best doet bij een advertentiesite, dan moet je er zeker wel een paar honderd euro meer uit kunnen slepen.

Voordelen van een advertentiesite

Het voordeel van een advertentiesite is dat je het maximale verkoopbedrag kunt realiseren, mits je daar ook de tijd voor wilt uittrekken. Je moet natuurlijk wel de voorbijganger treffen die precies op zoek is naar de auto die jij wilt verkopen. Bijzondere pluspunten kun je via een advertentie beter belichten waardoor de kans groter is dat je er meer voor terugkrijgt. Denk hierbij aan een speciale uitvoering, speciale kleur, of iets wat afwijkt van de doorsnee auto’s.

Nadelen van een advertentiesite

Bij veel advertentiesites krijg je te maken met handelaren die je auto wel voor een prikkie willen komen halen. Ook krijg je te maken met mensen die niet op komen dagen op de afspraak, en mensen die je auto binnenstebuiten keren om iets te vinden om over af te dingen. Er zijn ook besluiteloze mensen die een proefrit willen maken, en dan nog een uur lang twijfelen of ze het wel of niet moeten doen. Als je eenmaal een koper aan de haak hebt geslagen, dan moet je ook nog zien dat je met echt geld betaald wordt, en moet je samen de auto laten overschrijven.

 

Hoe je auto verkopen

De beste manier is voor iedereen verschillend. Vind je het geld erg belangrijk, dan moet je zeker de advertentiesite proberen. Heb je geen zin in gedoe en wil je gewoon snel je auto verkopen, dan is een autoveiling aan te bevelen.

 

Er zijn nog veel meer tips te geven, en die vertellen we je graag op de website TipsAutoVerkopen.NL. Lees hier de auto verkoop tips